Skip to main content

Er det noe som er bedre enn å nyte en solrik dag og kjenne solens varme? I Norge er vi flinke til å utnytte solskinnet, men av og til kan det være behagelig å kunne skjerme seg for solen. Heldigvis kan du enkelt skape skygge på uteplassen med en parasoll.

Hos SMARTfoot Originals har vi et bredt utvalg av premium kvalitetsparasoller fra Solero som er laget for å tåle bruk år etter år. Uansett om du liker sterke farger eller nøytrale toner, har vi parasoller i ulike farger som gir en stilfull touch til uteplassen din. Våre Solero parasoller er UV-sikre (UPF 50+), vanntette og kommer med 2 års garanti på rammen og hele 4 års farvegaranti på stoffet!

Før du kjøper en parasoll, er det noen ting du bør vurdere. Her er en oversikt over hva du bør tenke på før du bestemmer deg for hvilken parasoll som passer best for deg.

Størrelse: Parasollens størrelse bør tilpasses uteplassens størrelse, enten det er en balkong, hage, terrasse eller platting. For balkong, altan eller en liten terrasse, er en diameter på mer enn 2,5 meter tilstrekkelig. Normal størrelse er ca. 2 meter i diameter. For hage, terrasse eller platting anbefaler vi enten en parasoll med diameter på 3 meter til 3,3 meter eller en hengeparasoll på 3×3 meter. Hengeparasoll er kjent for sin 360-graders dreiefunksjon og muligheten til å henge over parasollstangen, noe som gir stor fleksibilitet for å gi skygge etter solens bevegelser gjennom dagen.

Fasong: Vurder om parasollen skal være rund eller firkantet, da det påvirker hvordan skyggen faller på uteplassen. Rund parasoll er vanligst, men for en lang og smal balkong kan en rektangulær parasoll være en bedre løsning.

Tilt/knekk: Flere av Solero parasoller har tiltfunksjon, slik at du kan justere vinkelen avhengig av solens posisjon. Mindre parasoller med tiltfunksjon kan være like praktiske som større parasoller uten denne funksjonen.

Håndsveiv: Parasoller kan åpnes og lukkes ved å skyve dem opp eller ved bruk av håndsveiv. Solero har parasoller med begge alternativene. Hvis du synes det er tungt å skyve parasollen opp, vil en parasoll med håndsveiv være den riktige løsningen.

UV-beskyttelse: Alle Solero parasoller gir optimal beskyttelse mot UV-stråling, med en SPF (Solbeskyttelsesfaktor) på +50.

Farge: Du vil tilbringe mye tid under parasollen i løpet av sommeren, så velg en farge du ikke blir lei av. Vær også oppmerksom på at mørke farger kan absorbere mer varme fra solen enn lyse farger, noe som kan gjøre det varmere under parasollen. Tenk også på hvilken farge som passer sammen med det øvrige interiøret på balkongen, som tekstiler og møbler. Noen ønsker for eksempel å matche den varme trestrukturen med en parasollstang i tre.

Parasollfot eller parasollbeslag?

Når du har funnet den rette parasollen, må du vurdere hvordan den skal monteres. Her er det to alternativer – en parasollfot eller et parasollbeslag?

Har du en treplatting, har SMARTfoot Originals verdens minste og letteste parasollføtter – som aldri velter i vinden. Disse kan du få til både parasoll og hengeparasoll. Vi har gode pakkepriser med Solero parasoll eller hengeparasoll sammen med en SMARTfoot Originals parasollfot eller hengeparasollfot.

Til balkong og altan anbefaler vi en av SMARTfoot Originals sine parasollbeslag. Vi tilbyr solide beslag som monteres direkte på balkongrekkverket, slik at parasollen ikke opptar gulvplass.

Noen av våre balkongbeslag kan monteres på toppen av gelenderet for en vannrett montering. Mål tykkelsen på gelenderet før du bestiller beslaget. Vi har også balkongbeslag som monteres på loddrette stolper for en loddrett montering. Mål omkretsen på stolpene og mellomrommet mellom dem før du bestiller. For mer informasjon om valg av parasollbeslag, anbefaler vi å lese blogginnlegget: Slik velger og monterer du parasollbeslag.

Før du bestiller, husk alltid å sjekke diameteren på parasollstangen slik at den passer med rørdiameteren på beslaget.

Velg den perfekte Solero parasollen hos SMARTfoot Originals og nyt komforten under solrike dager. Utforsk vårt store utvalg av balkongparasoller, parasoller, hengeparasoller, parasollbeslag og parasollføtter. Hos oss får du produkter av høy kvalitet med universalt feste, slik at du slipper å bekymre deg for skruer eller verktøy ved montering.